Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi, Ege Üniversitesi tarafından benimsenen “Topluma Katkı” mottosuyla Çeşme halkına yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisinde “Feyza’nın Mutfağı” toplumsal sorumluluk projesi kapsamında “Kıyı Ege Mutfağı” ve “Temel Barista Eğitimi” fiyatsız olarak gastronomi meraklılarına sunulmaya devam ediyor.
Eğitimlerin Çeşme halkı tarafından ağır ilgi gördüğünü lisana getiren Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Gastronomi Akademimizin sunduğu fiyatsız eğitimlerin, yöre halkı tarafından ağır ilgi görmesi bizleri keyifli ediyor. Kıyı Ege Mutfağı eğitimi kapsamında kursiyerlere bölgede yetişen birbirinden farklı otları tanıma ve mutfakta kullanma imkanı sağlıyoruz. Uygulamalı eğitim sınıfımızda bölgenin en seçkin pastane şeflerinden Metin Demirdağ tarafından gerçekleştirilen lor kurabiyesi üretimi eğitimi, epeyce ilgiyle karşılandı. Akademimizin kurulmasına takviye veren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, bağışçılarımıza ve emeği geçen eğitimcilerimize bir kere daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Temel Barista eğitimine katılan kursiyerlerden Kaan Aydınoğlu ise Gastronomi Akademisinde verilen eğitimlerin bölge halkı için son yıllarda yapılan en kıymetli hizmetlerden biri olduğunun altını çizdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
EĞİTİM
10 Kasım 2024SPOR
10 Kasım 2024SAĞLIK
10 Kasım 2024TEKNOLOJİ
10 Kasım 2024EĞİTİM
10 Kasım 2024EKONOMİ
10 Kasım 2024SPOR
10 Kasım 2024