Türk Mutfağı Haftası aktiflikleri kapsamında, Osmangazi Belediyesi uyumunda Tophane Meydanı’nda açılışı yapılan “Damak çatlatan Bursa Lezzetleri” programında Bursa’nın dünyaca ünlü lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Cumhurbaşkanlığı uyumunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı dayanağı ile 21-27 Mayıs tarihleri ortasında devam eden Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin bugünkü durağı Tophane Meydanı oldu. Osmangazi Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı dayanağıyla düzenlediği “Damak çatlatan Bursa Lezzetleri” programı Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’ın verdiği startla başladı.
Etkinlik kapsamında Tophane Meydanı’na Bursa’nın dünyaca ünlü firmaları stantlar açarak meşhur Bursa lezzetlerini ziyaretçilere tanıttı. Lider Dündar, stant açan firmaları tek tek gezerek hepsine Bursa’nın turizmine yapmış oldukları katkılardan ötürü teşekkür etti.
“Bursa’nın lezzetlerini dünyaya tanıtıyoruz”
“Damak çatlatan Bursa Lezzetleri” temasıyla 21-27 Mayıs Türk mutfağı haftası programını Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı takviyesiyle düzenlemekte olduklarını söz eden Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, “Bir haftalık bu süreç içerisinde Bursa gastronomisini gündeme getirilerek tanıtımı yapacağız. Bu aktifliğin bu yıl ikincisi düzenleniyor. Türk Mutfağı Haftası Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde olduğu için 81 vilayet, büyükelçiliklerimiz, yurt dışı müşavirlikleri ve temsilciliklerde bu etkinlikler gerçekleştiriliyor. Gastronomi kıymetli bir husus başlığı, Bursa’nın turizm noktasında tüm başlıklarını burada kimi kentler yalnızca gastronomiyle ön plana çıkıyor. Bursa’da tarih, tabiat, deniz, inanç turizmi ve gastronomi mevcut, bizler gastronominin ötesinde Bursa’nın tarihi kimliğinin ayağa kalması için önemli yatırımlar yaptık, yapıyoruz. Bursa tarihi kimliğiyle kendini öne çıkardı. Bugün düzenlediğimiz aktifliğe katılan Bursa’nın marka firmalarına çok teşekkür ediyoruz. Bursa’nın yöresel lezzetlerini tüm Türkiye ve Dünya’ya tanıtıyorlar. Burada Bursa’nın tahinli pidesi, Bağdat hurması, cantık, Bursa döneri, kara İncir, baklava, kestane şekeri, Bursa bıçağı, zeytin, lokal lezzetler ve OSMEK kurslarımızda üretilen el işi eserlerimiz tanıtılıyor. Ben tüm iştirakçilere teşekkür ediyorum. Bu aktiflik inşallah Bursa mutfağının daha çok tanınmasın sağlar” dedi
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
EĞİTİM
22 Aralık 2024SPOR
22 Aralık 2024SAĞLIK
22 Aralık 2024TEKNOLOJİ
22 Aralık 2024EĞİTİM
22 Aralık 2024EKONOMİ
22 Aralık 2024SPOR
22 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.